SAN DIEGO – Het was een zware vrijdag op de luchthaven. Niet alleen zijn duizenden vluchten in het hele land geannuleerd of vertraagd vanwege de winterstorm net buiten San Diego, maar mist stopte vanmorgen alle vluchten enkele uren.

Het barre weer zorgde voor extra frustratie voor reizigers in een toch al druk vakantieseizoen. Zo was de eerste vlucht van American Airlines vanuit San Diego rond het middaguur. Toen reizigers op de luchthaven aankwamen, controleerden ze het vluchtstatusbord omdat alle vluchten sinds de ochtend vertraagd of geannuleerd waren.

Het rimpeleffect zal de komende dagen voor veel reizigers voelbaar zijn.

Onder de gestrande reizigers bevonden zich meer dan 800 mariniers uit Camp Pendleton, die proberen thuis te komen bij hun dierbaren als onderdeel van de week verlof die ze krijgen.

‘Ik probeer nu naar Illinois te gaan. Ik voel me nu zo ziek. Ik denk niet dat ik met de feestdagen thuis kan komen, en ik denk dat dat voor de meeste mensen het geval is’, zei een soldaat. ‘Ik kom uit Camp Pendleton, net als de rest van de jongens hier. Ongeveer 800 van ons proberen nu naar huis te gaan voor een week vakantie, maar het weer zit niet mee. Dus ik hoop dat mijn vluchten worden gepusht, maar anders denk ik niet dat ik naar huis ga voor de vakantie.”

Gelukkig is de USO hier om ons leger te helpen. Ze hebben een luchthavencentrum waar de mariniers zich kunnen terugtrekken om het hen comfortabeler te maken.

Voor alle anderen wordt het een wachtspel op een toch al drukke luchthaven.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

}